Professionele instructeurs (vrijwilligers)

Eva Smits (yoga) 

IMG_2086

Als Yoga- en dansdocent heb ik jarenlang  ervaring in het lesgeven aan verschillende doelgroepen. Mijn ervaring  heeft mij geleerd te zien wat mensen nodig hebben en daarop mijn lessen aan te passen. Ik vind het een uitdaging om mensen te laten ervaren de eigen mogelijkheden van het lichaam niet als een beperking te zien, maar juist een mogelijkheid om te herstellen en weer vertrouwen in het eigen lichaam te krijgen. Mijn motto ‘werken vanuit je hart’ is denk ik nergens zo van toepassing als bij De Ultieme Uitdaging.

Eileen Stöhr (pilates)

00001

Oorspronkelijk kom ik uit zuid Duitsland maar woon  al geruime tijd in Nederland. In Harderwijk  woon ik samen met mijn vriend. Al een aantal jaren geef ik, naast mijn gewone baan als zelfstandige nagel- en beautystyliste, verschillende lessen bij Bouwsport in Ermelo, waaronder ook Pilates. Via de voormalige Pilatesinstructrice van de Ultieme Uitdaging, ben ik gevraagd of ik interesse had om als vrijwilligster pilates les te geven voor deze stichting. Het leek mij erg leuk mijn aandeel te kunnen bijdragen om iets te kunnen betekenen in iemand anders zijn of haar leven. Waarom geef ik Pilates? Omdat het een hele ontspannende maar toch ook inspannende manier van trainen is voor jong en oud maar ook voor herstellende mensen of hele ervaren sporters. Door Pilates worden overbelaste spieren ontlast en verwaarloosde spieren (meestal in de rug) worden wederom gereactiveerd.
‘Na tien sessies zul je het verschil voelen, na twintig het verschil zien en na dertig zul je een heel nieuw lichaam hebben.’ (Joseph Pilates)

Geerhard Ronde (hardlopen)

geraldr

Mag ik mij aan u voorstellen: Mijn naam is Geerhard Ronde en ben senior hardloper. In mijn jeugd deed ik aan voetballen en nadat ik mij behoorlijk blesseerde door een trap tegen de enkel ben ik meer gaan hardlopen. Gewoon in een oude sweater en joggingbroek en ging aan wedstrijdjes mee doen.Het mooiste van lopen is dat het altijd en overal kan. Niets is leuker dan op hardloopschoenen de omgeving verkennen en de wereld te ontdekken. Maar je moet het lopen wel willen en vooral kunnen en leuk vinden. Daarmee kan ik misschien wel helpen. In 2013 zijn mijn vrouw en ik in Ermelo komen wonen en al vrij snel ben ik in kontact gekomen met De Ultieme Uitdaging. Deze stichting spreekt mij zeer aan en daar wil ik mij graag voor inzetten. Na mijn arbeidzame leven heb ik in 2008 mijn diploma Recreatiesportleider-A gehaald. Met meer dan 50 jaar hardloop ervaring en als looptrainer bij een Loopgroep geven aan dat ik garant kan staan voor verantwoord hardlopen. Ook het feit dat ik zelf nooit een blessure heb gehad spreekt voor zich. Sinds kort loop ik voor de Ultieme Uitdaging op de donderdagochtend. Heb je belangstelling neem dan contact op!

Arjon van den Tillaart (djembé / drumbell dance)

arjon
Mijn naam is Arjon van den Tillaart en ik geef sinds 2003 percussie- en slagwerklessen. Ik ben vroeger begonnen op potjes en pannetjes te trommelen, zelfs de lampen waren tijdens het eten niet veilig. Op mijn 14e kreeg ik een leendrumstel en begon ik al vrij snel  met muziek mee te drummen. Vervolgens ben ik op de muziekschool begonnen met drumlessen. Van mijn ouders mocht ik kiezen; autorijlessen of een eigen drumstel. Dat laatste werd het.

Vanaf mijn 16e drumde ik mee in verschillende bandjes van de muziekschool en deed ik mee met optredens. Op mijn 19e heb ik een eigen band opgericht. Toen kwam mijn interesse in percussie (bongo’s en conga’s) en later ben ik in een djembégroep terechtgekomen en kreeg ik privélessen van een Afrikaanse djembéleraar. Dit vond ik zo leuk, dat ik het over wilde brengen op andere mensen en ben ik zelf djembélessen gaan geven.

Aletta den Hartog (Indoor Cycling)

aletta2
Ik ben in 2012 benaderd door Bert Poelman met de vraag of ik me als vrijwilliger PR wilde inzetten voor de stichting. Hij had mijn profiel als communicatieprofessional bij Rabobank Randmeren bekeken en had mijn inmiddels oud-collega en kantoordirecteur Ermelo Theo Frank gevraagd om ons met elkaar in contact te brengen. Tijdens onze kennismaking raakte ik onder de indruk van Berts verhaal en voor zijn gedrevenheid om de kwaliteit van leven voor mensen met kanker via beweging te verbeteren. Zelf heb ik mijn oudste zus en mijn schoonmoeder verloren aan kanker; ik weet dus wat de impact is op het leven van de persoon in kwestie en op dat van de directe omstanders. Zodoende raakte ik enthousiast om te helpen de stichting onder de aandacht te helpen brengen van een breder publiek. Intussen was ik ook benieuwd naar de deelnemers. En zo kwam het dat Bert mij uitnodigde om eens deel te nemen aan het Nordic Walking. Ik had daarvan destijds nog het beeld wat meer mensen delen en was in eerste instantie sceptisch. Maar gaandeweg ben ik steeds enthousiaster geraakt. Van het één kwam het ander en zo ben ik als vrijwilligers nordic walking lessen voor gevorderden gaan begeleiden. Ook heb ik drie keer als medebegeleider deelgenomen aan project Mont Ventoux. Heel bijzonder en indrukwekkend om na een intensieve voorbereiding en begeleiding met de groep op te top te staan. Geweldig om te zien wat dit met de mensen doet en om hieraan bij te dragen.
Omdat ik zelf vanuit het verleden altijd enthousiast ben geweest over Indoor Cycling (spinning) opperde ik in 2014 bij Bert om dit als programma-onderdeel toe te voegen aan het bestaande aanbod. Uiteraard wilde ik deze lessen dan wel als professioneel instructeur kunnen begeleiden. Bert was gelijk enthousiast over dit plan en zo hebben we beiden in oktober 2014 ons certificaat ‘Instructeur Indoor Cycling’ behaald bij Queno Sportopleidingen in Westerbork. Dankzij Stichting Salem en het Stimuleringsfonds van Rabobank Randmeren beschikken we over 10 professionele spinningfietsen. Bij de Ultieme Uitdaging kun je op eigen niveau en naar eigen kunnen trainen. Kom dus lekker meedoen!

Bert Poelman (Nordic Walking, Indoor Cycling, Circuittraining, Herstellen na kanker)

download (1)

Ik ben vanaf 2003 Nordic Walking instructeur en heb inmiddels aan ruim 500 beginnende Nordic Walkers les gegeven. Zo gaf ik in 1999 les aan een groep dames die (ex) borstkankerpatiënt waren. Tijdens de lessen opperde ik om een ultieme uitdaging aan te gaan door de Mont Ventoux op te wandelen. Na wat mond-tot-mond reclame waren er bij de aftrap van het eerste project Mont Ventoux 2010, 15 enthousiaste dames die deze ultieme uitdaging wel aan wilden gaan. Ik heb toen Stichting de Ultieme Uitdaging opgericht waardoor het vinden van sponsors makkelijker was. Na een uitgestippeld trainingsprogramma hebben elf dames de eerste Ultieme Uitdaging volbracht. Het was heel indrukwekkend om te zien wat dit met de dames deed en dit gaf mij de kracht om me sterk te maken om me in te zetten voor de doelgroep kankerpatiënten. Zo hebben we een beweegprogramma ‘Herstellen na kanker’ ontwikkeld om de doelgroep meer kwaliteit van leven te geven. Door begeleid te gaan werken aan herstel, waardoor ze meer kwaliteit van leven krijgen.

Sinds 2013 beschikt de stichting over een eigen beweegcentrum waar diverse beweegprogramma’s onder professionele instructeur worden gegeven. Ik geef Nordic Walking, Circuittraining, Herstellen na kanker en verzorg samen met Aletta de lessen Indoor Cycling.

Mijn dank als projectleider gaat uit naar de geweldige enthousiaste en professionele instructeurs die wekelijks geheel kosteloos de lessen verzorgen.